Ik ben Muriel Nieuwkoop.

 

Afspraak maken?
Praktijk de Cirkel

Werken vanuit een totaalplaatje.

Ik ben Muriel Nieuwkoop, geboren in 1966. Ik ben getrouwd met Niek, en heb uit mijn eerste huwelijk 2 zonen.

Ik heb in 1989 de opleiding fysiotherapie (Amsterdam) gedaan. Al vanaf mijn opleiding verbaasde het mij dat er zo’n sterke scheiding tussen reguliere zorg en complementaire zorg bestond. Ik ga uit van het zelfhelend vermogen van de mensen met wie ik werk. Ik ben daarom vlak na mijn opleiding begonnen met een cursus voetreflexzone-massage. Op zoek naar meer handvatten om te werken juist aan dat zelfhelend vermogen en de blokkades die daarin kunnen zitten, ben ik de opleiding Marcos-therapie gaan doen (dit werkt als basis met kinesiologie – spiertesten). Omdat daar niet alleen naar de lichamelijke kant maar ook naar de emotionele en mentale kant gekeken werd, was dat een waardevolle toevoeging voor mijn werk. Daarnaast heb ik de opleiding Life-tree Balance gedaan, een manier om via eenvoudige handelingen (die je zelf kunt doen zonder therapeut) het zelfhelend vermogen aan te spreken.

Muriel Nieuwkoop

Ook als fysiotherapeut ben ik mij blijven nascholen: eerst arbeidsfysiotherapie en een paar jaar geleden psychosomatische fysiotherapie.

Ik werk gedeeltelijk bij een zorggroep voor ouderenzorg, als fysiotherapeut en als arbeidsfysiotherapeut voor medewerkers van deze zorggroep.
Daarnaast werk ik in Eindhoven bij Vitaal Vooruit. Dit is een samenwerking met een aantal mensen die vanuit verbinding en zonder grenzen tussen regulier en complementair kijken naar gezondheid in de breedste zin van het woord.

De laatste jaren werk ik steeds meer vanuit een totaalplaatje. Niet alleen kijkend naar de klacht, maar naar de hele mens die met die klacht komt. Vragen die daarbij aan de orde kunnen komen zijn: hoe kijk je zelf naar je klacht, weet je wat voor jou werkt en niet werkt, hoe heeft de klacht invloed op je leven. Door samen te zoeken naar wat er voor jou werkt, wordt het maatwerk. Het maakt hierbij niet uit of de invalshoek lichamelijk of meer geestelijk/emotioneel is.

Werkwijze

Vormen van therapie

De eerste afspraak brengen we kaart wat er speelt en waaraan je wilt werken. Daarna maken we een afspraak op welke wijze dit gedaan kan worden. Dit kan tijdens de behandeling in overleg worden bijgesteld.

(psycho)somatische fysiotherapie

Marcos-therapie / toegepaste kinesiologie

LT-Balance

Arbeids-fysiotherapie